Princ Harry je v Británii. S nemocným králem se ale nesetká

Princ Harry se po několika měsících vrátil v úterý do Velké Británie, a to kvůli oslavám desátého výročí Invictus Games. Jeho plánovaná návštěva rodné země v posledních týdnech vířila několik spekulací o tom, zda se Harry setká se svým otcem králem Karlem. K tomu ale nakonec nedojde, píše deník Mirror. Důvodem má být králův nabitý program. 

"Reaguji na mnoho dotazů a pokračující spekulace o tom, zda se vévoda tento týden ve Spojeném království setká se svým otcem. Kvůli nabitému programu jeho veličenstva to bohužel nebude možné. Vévoda samozřejmě chápe veškeré pracovní závazky svého otce a různé další priority a doufá, že se brzy uvidí," řekl v úterý Harryho mluvčí.

Jak připomíná deník Daily Mail, Harry se v Británii naposledy objevil v únoru. Tehdy do své rodné země urychleně zamířil poté, co král Karel oznámil, že bojuje s rakovinou. Jejich setkání ale údajně trvalo jen zhruba půl hodina. Princ prý proto doufal, že po předchozí rychlé návštěvě, se bude moci s otcem znovu vidět.

[chooze:article;value:553987]

To, že se nesetkají, překvapilo i experta na královskou rodinu Richarda Palmera. "Je to překvapivé, že se nesejdou. Možná je to známka toho, že na svém vztahu musí ještě hodně zapracovat. Ohledně toho jejich setkání se hodně spekulovalo. Já jsem ale hádal, že se skutečně uvidí," poukázal tak na napjaté vztahy, které v posledních letech v královské rodině panují.

Harry tentokrát do Británie přicestoval pracovně a hned po svém příletu z Kalifornie zamířil do Armoury House, kde se účastnil diskuzního panelu pořádaného moderátorkou Louise Minchinovou. Ve středu ho pak čeká ceremoniál v katedrále svatého Pavla, kde má vystoupit i s projevem. Hry Invictus Games, které Harry založil, slaví totiž desáté výročí.

Zatím není jasné, zda Harryho podpoří někteří členové královské rodiny. Jisté ale je, že chybět bude Harryho nejbližší rodina – manželka Meghan a děti Archie a Lilibet. Do Londýna totiž princ podle britských médií přiletěl sám.

Karel III. slaví rok na trůně. Může to pomoct vztahu s Harrym, míní novinář:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.