Zase změna. Norská předpověď nevěstí pro Česko nic dobrého

Pokud jste se těšili na tropické teploty, jaké Česko zažilo například na začátku dubna, budete si na ně ještě chvíli muset počkat. Vychází to alespoň z předpovědi oblíbeného norského meteorologického portálu Yr.no.

Ten totiž předpovídá, že denní teploty příští týden nepřekročí 20 stupňů Celsia ve stínu a spíše se budou pohybovat kolem 15 stupňů. Ochlazení má přijít v úterý, kdy by mělo být maximálně 14 stupňů.

Velmi chladno pak bude v druhé polovině týdne také v noci a brzo ráno, kdy se teploty budou propadat až k pěti stupňům. Nejchladněji by v ranních hodinách mělo být hlavně na konci nadcházejícího týdne.

[chooze:article;value:553659]

Úterní prudké ochlazení potvrzuje také model Českého hydrometeorologického ústavu. A i podle něj se budeme muset připravit na studená rána. Objevit se prý můžou i přízemní mrazíky.

Ani sluneční paprsky vás přitom příliš nezahřejí. Nejčastěji má být polojasno, někdy také ale oblačno až zataženo a hlavně v první polovině týdne má také poměrně silně pršet.

Pondělní přeháňky by měly v úterý přejít ve vydatnější a trvalejší déšť, kdy může spadnout až 21 mm srážek. Objevit se můžou také bouřky. Ve středu by pak měl déšť ustávat. Znovu pršet ale může o víkendu.

Uzavřelo se oblíbené turistické místo. Důvodem je armádní cvičení:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.