Dojemné gesto princezny Charlotte. Zavzpomínala na zesnulou královnu

Na novém snímku princezny Charlotte, který Kate sdílela k jejím devátým narozeninám, se malá princeznička ležérně opírá o zábradlí a usmívá se od ucha k uchu. Fanoušci britské královské rodiny si podle deníku People při bližším prozkoumávání fotografie všimli, že princezna nepózuje zrovna u tohoto plotu náhodou.

Plot je totiž propleten světle růžovým kvítím, které se jmenuje Clematis montana 'Elizabeth' (česky Plamének horský 'Elizabeth'). A tušíte správně – jde o květinu pojmenovanou po zesnulé královně Alžbětě II.

"Pěstitelé ve Velké Británii a ve světě často uctívali královnu tím, že pro ni pojmenovali nové odrůdy rostlin," potvrzuje portál Gardens Illustrated. Dokonce jde o jednu z prvních rostlin, která byla po královně pojmenována.

[chooze:article;value:553677]

​Sama královna byla patronkou The Royal Horticultural Society, tedy Královské zahradnické společnosti, a pravidelně navštěvovala její výstavy. Naposledy se jí zúčastnila v roce 2022, pravidelně ji ale navštěvovala i v předchozích letech.

​​Není to přitom poprvé, co princezna Charlotte nenápadně vzdala hold své zesnulé babičce. Například v roce 2022 vynesla na královnin pohřeb brož podkovy. Právě láska ke koním byla totiž jednou z věcí, které malá princezna po své babičce zdědila.

Tanečky a jásot. Charlotte a George to rozjeli na korunovačním koncertě:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.