Útok medvěda na Slovensku. Houbaře napadl na oblíbeném místě pro turisty

O útoku informovala obec Selce na svém facebooku. "Upozorňujeme, že v oblasti Dubín dnes, tj. ve středu 1. 5. 2024, pokousala medvědice našeho občana. Prosíme vás, abyste si dávali pozor a vyhnuli se lokalitě Dubín a Čachova," uvedla obec na sociální síti.

Medvědice měla podle webu Štandard na houbaře zaútočit ve středu po obědě. U sebe měla mít i svá mláďata. "Sedmapadesátiletého muže napadla medvědice se dvěma mláďaty," řekla policejní mluvčí Petra Kováčiková.

Muž i přes způsobená zranění utekl a po chvíli ho našel jeho přítel. "Byl zakrvácený, šokovaný, tak jsem ho vzal k nám. Umyl jsem mu rány a zavolal záchranku," svěřil se slovenským médiím Ján Mesík. Přivolaní záchranáři podle portálu noviny.sk muže ošetřili a odvezli domů. Hospitalizaci zranění nevyžadovala.

[chooze:article;value:552072]

Jeho příbuzní si tak pořádně oddechli. Napadený muž prý dokonce přinesl domů houby, které před útokem nasbíral. "Zasáhla ho na tváři a na rukách. Na houby chodí neustále, dokonce donesl domů i tašku s houbami," uvedla jeho příbuzná.

Na místo útoku urychleně vyrazil i Zásahový tým pro medvěda hnědého a jeho členové začali prohledávat okolí obce. V oblasti se totiž nachází i lyžařské středisko a je velmi vyhledávaná turisty a rodinami s dětmi. Oblíbili si ji právě i houbaři.

dalšímu útoku došlo i v neděli 21. dubna, a to na Kysucích poblíž obce Povina. Dobrovolný hasič skončil se zraněním nohou v nemocnici v Žilině, odkud ho po několika hodinách propustili do domácího ošetření.

Další útok medvěda na Slovensku. Muž skončil se zraněním nohy v nemocnici:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.