Policie vyklidila propalestinský tábor na americké univerzitě. Zatkla přes 100 lidí

Záběry spíše připomínají občanskou válku, než klidné protesty, jak je na začátku označovali propalestinští demonstranti. V areálu Kalifornské univerzity v Los Angeles zasahovalo zhruba 150 policistů. Situace se prý vyhrotila zejména poté, co se propalestinští protestující střetli se zastánci Izraele.

"Více než sedm hodin házeli sionističní agresoři do našeho tábora plynové kanystry, stříkali na nás pepřový sprej, házeli pyrotechniku a cihly. Externí ochranka, kterou si univerzita najala jako posilu, jen přihlížela, když jsme křičeli o jejich pomoc," řekla jedna z protestujících.

[chooze:article;value:553066]

​Policie a vedení školy vyzvalo demonstranty, aby vyklidili areál univerzity. Ti ale výzvu ignorovali. "Je to tu velmi napjaté. Celé losangeleské policejní oddělení je v pohotovosti. Někteří studenti, kteří stojí nahoře, okolo sebe mlátí pěstmi nebo svítí policistům do očí baterkami," popsala zpravodajka stanice Sky News Martha Kelnerová.

Po několika hodinách policie oznámila, že stanový tábor odstranila a situaci má pod kontrolou. Policie zatkla nejméně 132 protestujících, napsal server The New York Times s odvoláním na oficiální zdroje.

Podle amerických médií policie od počátku propalestinských demonstrací skončilo v rukou policie zhruba 1 500 lidí. Ke studentům se ale čím dál tím více přidávají i lidé zvenčí a situaci na univerzitách jen zhoršují.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.