Tragédie ve Švédsku. Poláka zastřelili cestou na koupaliště před jeho synem

Tragický případ střelby na stockholmském předměstí Skärholmen otřásl Švédskem i Polskem. Devětatřicetiletého Poláka, který ve městě delší dobu žil, ve středu zavraždili na ulici, přímo před očima jeho 12letého syna. Informoval o tom portál Polsatnews.

Podle švédské televize SVT byla dvojice zrovna na cestě na koupaliště. U nedalekého podjezdu ale měli potkat skupinu mladíků, kteří na ně křičeli a došlo k vzájemné konfrontaci. Jeden z mladých mužů pak měl vytáhnout zbraň a na otce zamířit. Když se mu Polák pokusil bránit, mladík vystřelil.

"Je to nepochopitelné. Těžko se to zpracovává. Chápeme, co se odehrálo, ale ještě nám to úplně nedošlo," řekl k tragické události švagr zastřeleného. Dodal také, že tím nejdůležitějším byl v životě jeho příbuzného právě jeho syn. "Udělal by pro něj vše," prohlásil.

[chooze:article;value:550509]

A to se muži dost možná stalo i osudným. Podle portálu Aftonbladet se totiž otec snažil vytvořit pro svého potomka bezpečnější prostředí a policii upozorňoval na gangy mladistvých, které v jeho čtvrti prodávaly drogy.

Na místě tragédie vznikl improvizovaný pomník, kam lidé nosí květiny a svíčky. Na událost reagoval i švédský premiér Ulf Kristersson.

"Moje myšlenky jsou s oběťmi, malým chlapcem a jeho rodinou. Můj zármutek je velký, ale velké je také moje odhodlání a odhodlání mé vlády. Systémová kriminalita, kterou naše země nyní zažívá, má brutální důsledky pro celou naši svobodnou a otevřenou společnost. Lidé, kteří holdují násilí, by neměli mít dovoleno zastrašovat poctivé občany," napsal na síť X a dodal, že udělá vše, aby násilí způsobené gangy zastavil.

Ve škole u Helsinek zemřelo 12leté dítě. Zastřelit ho měl stejně starý spolužák (4/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.