Miss World není jen o kráse. Sledují vás i ve volném čase, popsala Pyszková

"Myslím si, že to sebevědomí je stále stejné, protože člověk, když už tam jde, tak už musí znát své hodnoty, tedy kvality a musí vidět přesně, čím tam vyniknout," popsala Miss World Krystyna Pyszková v pořadu Za pět minut dvanáct.

Inspirací jí byl úspěch Tatiany Kuchařové, která v soutěži zvítězila před 18 lety. To bylo Pyszkové sedm let. "Na finále, kdy Tatiana vyhrála, jsem se dívala s maminkou. Vím, že tehdy to ve mně vytvořilo takový pocit, že jednou chci být na jejím místě, a stala se pro mě takovou inspirací. Takže jako sedmiletá holčička jsem byla fascinována jejím úspěchem," zavzpomínala.

Pyszkové je na mezinárodní soutěži nejsympatičtější to, že není jen o fyzické kráse, ale také o duševní stránce jednotlivých účastnic. Soutěž trvá asi měsíc. "Člověk tam vlastně nějak interaguje s ostatními každý den, takže mají možnost opravdu tu dívku poznat. Navíc ta porota má všude své, řekla bych, i špehy. Ve formě choreografů, klidně i kuchařů. Kdokoliv, kdo se na té soutěži podílí, tak potom dává nějaké echo těm organizátorům, jaká ta dívka je i mimo tu porotu," vysvětlila.

[chooze:article;value:546262]

​Pyszková se také musela vypořádat s kritikou, která se objevila po jejím vítězství. Vůči vedení Miss World a porotcům padala obvinění z rasismu a také slova o tom, že se vítězkou měla stát účastnice z Botswany.

"Ta kritika je vždycky a myslím si, že to mělo být tak, jak to bylo. A chápu, že doufali v nějaký titul, protože Afrika se neumístila poměrně dlouho. Přece jenom blondýnky se neumístí až tak často. Protože vyhrála druhá blondýnka a ještě z podobné země a z Evropy, tak to opravdu vyvolalo rozruch. Samozřejmě já porotě do hlavy nevidím, ale Botswana nebyla ani první vicemiss, takže měli asi nějaký důvod, proč se vůbec neumístila," řekla Pyszková.

"Byly chvíle, když jsem z toho byla smutná, bylo mi to líto, protože já Afriku miluji, jezdím tam několikrát ročně. Se slávou vždy přijde i nějaká ta negativní stránka. Lidé nic neodpouští, vždy si něco najdou, takže člověk se s tím musí naučit pracovat," dodala. Na celý rozhovor s Krystynou Pyszkovou se můžete podívat pod titulkem článku.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.