Drama ve vlaku do Prahy. Muž nechtěl do nemocnice, cestou zemřel

Cestující, kteří na Velikonoční pondělí 1. dubna jeli z Košic vlakem směřujícím do Prahy, zažili dramatické chvíle. Večer po 19. hodině v Humenném do soupravy nastoupil zhruba 70letý muž. Ve stanici Kysak v okrese Košice-venkov se mu udělalo zle, napsal portál Pluska. "Na žádost průvodčího lůžkového vozu přivolal vlakvedoucí ve 22.23 rychlou zdravotní službu," sdělila mluvčí Železnic Slovenské republiky (ŽSR) Lucia Lizáková.

Záchranáři muže ošetřili a doporučili mu okamžitý převoz do nemocnice. On to ale odmítl, podepsal revers a pokračoval v cestě. Lidé na sociálních sítích napsali, že mělo jít o cizince, upřesnil web zoznam.sk. "Byl to cizinec, tedy bez zdravotního pojištění u nás (na Slovensku - pozn. red.). To zřejmě také hodně ovlivnilo jeho další rozhodování," napsal jeden z komentujících Radovan.

[chooze:article;value:548171]

​Zhruba hodinu po půlnoci volal na tísňovou linku dispečer Železniční společnosti Slovensko a oznámil, že stejnému muži je opět velmi špatně. Tentokrát musela jet sanitka do Liptovského Mikuláše, kde vlak stál.

Záchranáři už ale cestujícímu pomoci nemohli, ve vlaku zemřel. "Cestující museli přejít do jiných vagonů. Poté, co pohřební služba tělo odnesla, byl vůz uzamčen a zůstal odstavený v železniční stanici Vrútky kvůli následné důkladné dezinfekci," upřesnila Lizáková. 

Bližší okolnosti případu, včetně toho, odkud muž byl, nejsou zatím jasné.

Řidič riskoval na přejezdu. Stačilo pár centimetrů a způsobil tragédii (2/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.