Patron dětí opět pomáhá. Rodině nemocného Fandy pořídí speciální kočárek

Téměř jedenáctiletý Fanda nechodí, nemluví a bez pomoci maminky se neobejde. Nemoc se projevila až po porodu. "Asi v půl roce se mi něco nezdálo, jezdili jsme na nejrůznější vyšetření a zjistilo se, že má poškozené raménko osmnáctého chromozomu," vysvětlila maminka Lenka Pixová.

Život by rodině ulehčil speciální kočárek, s nímž by třeba návštěvy u lékařů by byly hned jednodušší. "Vybrali jsme takový, který je lehoučký, dá se jednoduše složit do auta, což je pro mě hodně důležité, protože přece jenom v autě trávíme hodně času," řekla Pixová.

[chooze:article;value:545458]

"Pro rodinu Fandy je klíčové vlastně úplně to samé, co pro všechny rodiny, které u nás žádají. Jde o to, že péče o takové dítě je velmi nákladná, a to jak finančně, tak samozřejmě i po té stránce psychické," uvedla manažerka Patrona dětí Kateřina Malatincová.

Maminka stejně jako jiné rodiny dlouho říkala, že situaci zvládne sama, nakonec ale převládlo to, aby se František lepšího kočárku a většího pohodlí dočkal co nejdříve. "Umět si říct o pomoc není vůbec jednoduché, a vůbec říci si o pomoc, co se týče financí, je pro ty lidi velmi mentálně náročné," řekl psycholog Šobra.

Pomoci potřebují i další nemocné děti, sbírky na zdravotní pomůcky anebo rehabilitace najdete na internetových stránkách www.patrondeti.cz. Pomoci tak můžete třeba Emičce s posílením svalů anebo Vitalijovi s rozvojem komunikace.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.