Opilý řidič narazil do domu i auta. Zázrakem jsou všichni v pořádku

Že tahle kolize neskončila vážným zraněním, je velké překvapení. Stalo se to ve vteřině. Řidič nedokázal projet levotočivou zatáčkou, zato se do ní vřítil velmi rychle a varováním pro něj nebylo ani to, že silnice byla v pondělí o půl páté ráno mokrá.

Přerazil lampu veřejného osvětlení, rozmetal bednu na posypovou sůl a narazil do domu. Roztočené auto pak trefilo řidiče v protisměru, ale naštěstí ne čelně, bylo to do zadní části vozu. Řidič, který tuhle nehodu natočil, naštěstí neutrpěl žádná zranění.

Ještě předtím, než v nemocnici skončil druhý řidič, mu policisté dali dýchnout. Přístroj prý ukázal přes dvě promile, a to zhruba odpovídá deseti panákům tvrdého alkoholu.

[chooze:article;value:547142]

Způsobil škodu za více než sto tisíc korun a jeho auto patrně skončí na vrakovišti. Jenže asi i kdyby jezdilo, nebude ho nejspíš dlouho potřebovat. Za to, že v takovém stavu řídil, mu hrozí tři roky vězení.

Loňská statistika jen v Královéhradeckém kraji ukazuje, že alkohol za volantem je velký problém, který se dá s z českých silnic jen těžko vymýtit. Každý den hlídky přistihly v průměru osm opilých řidičů. Nutno podotknout, že nešlo o žádnou bezpečnostní akci, ale byly to jen běžné namátkové kontroly.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.