Mladý rybář je hitem sociálních sítí. Ryby nejím, jen kapra na Vánoce, překvapil

Matěj Houška v rámci rodinného týmu natáčí videa o rybaření a zálesáctví už od 11 let. "Ten nápad vznikl naprostou náhodou. Ta myšlenka byla o tom podělit se s lidmi o to, co v přírodě zažívám, co mě baví, a vytvořit si skupinu fanoušků, se kterou si budeme společně dělat radost," řekl Houška.

Nyní je mu 15 let a stále se mu daří. "Snažím se lidem předávat emoce, něco jim sdělovat. Spousta lidí se mnou dokáže to dobrodružství a radost, kterou v přírodě prožívám, prožít i na dálku," popsal rybář, co ho na natáčení videí baví. 

Matěj začal rybařit už ve třech letech a od té doby se také pohybuje v lese. "Rybaření u mě vždycky zabíralo 90 % volného času. Teď už mám více času i na to zálesáctví a snažím se to dělat půl na půl. Nyní jsem začal natáčet videa o přežití v divočině a o to je opravdu veliký zájem. Zálesáctví lidi táhne víc, protože je víc aktuální a dostupné," míní.

[chooze:article;value:540604]

​Má za sebou už mnoho rybářských výprav, nejdál se vypravil do středního Norska. Přestože rybaří už 12 let, tvrdí, že se pořád má co učit. A přiznal také jednu paradoxní věc. "Já moc ryby nejím, zní to zvláštně, ale je to tak. Mám kapra na Vánoce a pak filé ve školní jídelně. Tím končím," řekl se smíchem Houška.

Diář má Matěj opravdu nabitý. Chodí totiž samozřejmě ještě do školy, konkrétně na gymnázium. "To natáčení je pro mě stále pouze koníček. Měl jsem období, kdy dlouho nebylo žádné video, ale tak to u mě je. Někdy se prostě musím víc věnovat škole. Nevnímám to tak, že bych něco musel vydat," uzavřel.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.