Velký úspěch české zoo. Představí nejvzácnější kachnu světa

[chooze:gallery;value:35197]

​Pražská zoologická zahrada oznámila velký chovatelský úspěch. Novým obyvatelem zoo se stane nejvzácnější kachna světa, kterou dosud chovala pouze jediná zoologická na světě.

"Morčáka paranského (Mergus octosetaceus), jehož stavy v přírodě jsou odhadovány na cca 50 jedinců, chová pouze brazilský Zooparque Itatiba - a nyní Zoo Praha," pochlubil se na sociální síti X ředitel zoologické zahrady Miroslav Bobek. 

[chooze:article;value:546444]

​Vzácné kachny dorazí z Brazílie, kde pražská zoo podle Bobka dlouhodobě podporuje úsilí o záchranu tohoto druhu. "Obdrželi jsme pět párů. Jeden z nich nyní uvidíte v nově upravené expozici v Ptačích mokřadech," dodal Bobek. Představení kachen proběhne v sobotu 23. března v 15 hodin.

Vrací se koně Převalského

Ve stejný den zoologická zahrada otevře také expozici mongolské fauny s názvem Gobi. "V ní naleznou domov především ikoničtí koně Převalského, kteří se tak do trojského areálu vrací po třech letech. Těšit se můžete také na manuly, kteří si vysloužili přezdívku „nejmrzutější kočky světa“, řadu dalších zajímavých savců a plazů a rovněž na bájného olgoje chorchoje," popsala na svých stránkách zoo Praha.

Otevření Gobi proběhne ve 13 hodin poblíž horní stanice lanovky. Předcházet mu bude slavnostní zahájení hlavní sezóny v 11 hodin u Vzdělávacího centra, kterého se zúčastní i známé tváře. Od soboty prodlouží Zoo Praha také svou otevírací dobu a její brány se zavřou až v 18 hodin.

Velkým úspěchem pražské zoo je také samice luskouna jménem Šiška, která se narodila loni (7/23): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.