Turisty naštvala novinka. Za základní službu si podniky účtují zvláštní poplatek

Sevilla je krásné město ležící na jihu Španělska, které je častým cílem turistů. Nejen ti, ale i tamní obyvatelé se navíc rádi stravují na zahrádkách či terasách podniků. Snaží se tak načerpat sluneční paprsky a užít si pěkného počasí.

V poslední době ale začalo přibývat negativních recenzí, ve kterých si lidé stěžují na speciální poplatek v restauracích, upozornil na situaci ve městě portál Olive Press.

[chooze:article;value:546190]

Obrovské zklamání zažila například žena, která požádala, zda by nemohla být přesazena na místo na slunci. Personál jí to však neumožnil s tím, že stoly tam jsou rezervované a hosté za ně zaplatili poplatek ve výši 10 eur (zhruba 250 korun). "Ještě otravnější bylo sedět a dívat se, jak se ani jeden ze stolů na slunci za celou dobu nezaplnil," citoval portál Irish Mirror dotyčnou.

Tamní obyvatelé se nyní obávají, že tato praxe by mohla turisty odradit od návštěvy. "I když Sevillu milujeme, hodnotíme tuto situaci jako nedostatek respektu vůči hostům, kteří sem přichází a utrácí peníze," myslí si jedna z místních.

Ani ti, kteří v Seville žijí, přitom nejsou z poplatku příliš nadšení. "Pokud mi naúčtují 10 eur za sezení na slunci, tak bůh ví, že si jejich stůl vezmu s sebou domů," rozčílil se muž.

Jeden z majitelů restaurací uvedl, že "prémiové" stoly jsou vyhrazené pro ty, kteří si za ně zaplatili. Rovněž upozornil, že poplatek za ně je jasně uvedený na webu. Zatím není přitom zcela jasné, kolik restaurací v Seville si účtuje peníze navíc za svá nejlepší místa k sezení.

O dovolenou má zájem rekordní počet Čechů. Více se dozvíte v následující reportáži (3/2024):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.