Dopravní peklo: Startuje další fáze oprav Barrandovského mostu, je lepší ho objet

V pondělí začala závěrečná fáze oprav Barrandovského mostu, která na několik měsíců zkomplikuje dopravu v Praze. V rámci oprav je aktuálně zavřená nájezdová rampa ze Strakonické ulice, kterou nahradila rampa z Lihovaru.

"V neděli 10. března 2024 do 12:00 se otevře přímo na Barrandovském mostě pruh v protisměru, což umožní jízdu od Jižní spojky ve dvou pruzích. Po dobu celého hlavního dopravního omezení tak bude zachován provoz ve třech jízdních pruzích v obou směrech," uvedl portál Barranďák.

Současně s opravou vozovky se podle Technické správy komunikací bude opravovat i izolace a v plánu je i vybudování nové římsy lanového mostu. V poslední fázi má být v uzavřeném úseku položen nový povrch silnice.

[chooze:article;value:542883]

​"Technologie, které se používají, jsou skutečně moderní technologie," řekl pražský primátor Bohuslav Svoboda (ODS) na pondělní tiskové konferenci k zahájení oprav. "Znamená to, že ta stavba by měla být skutečně na desítky let," dodal.

I podle náměstka pro dopravu Zdeňka Hřiba by aktuální fáze oprav měla být na dlouhou dobu tou poslední. Řidiče proto vyzval, aby byli trpěliví. "Chtěl bych poprosit všechny řidiče o trpělivost, ale i o vzájemnou ohleduplnost. Ten most je prostě nezbytné opravit a letos už je to naposled," řekl.

[chooze:article;value:542066]

​Podle Hřiba by řidiči měli cesty odkládat mimo špičku či využívat objízdné trasy. Eventuálně mají zvážit i to, zdali nebude lepší cestovat jiným dopravním prostředkem. V pondělí se totiž provoz zpomalil už v brzkých ranních hodinách a Hřib doufá, že v "příštích dnech bude situace lepší".

Podle portálu Opravujeme.to je možné využít několik objízdných tras. Ve směru od D0 na Modřany radí využít mimoúrovňovou křižovatku Dolní Břežany – Libušská. Na té doporučují cestovat i ve směru od D4 na Modřany.

Ve směru od D0 na Chodov a D4 na Chodov doporučují využít exit 76 – D2 a exit 2B. To samé doporučují pro cestu od ulice K Přehradám či U Národní galerie ve směru na centrum a ve směru od ulice Radotínská, Mezichuchelská a Starochuchelská.

Doprava se na Barrandovském mostě komplikuje ale už od víkendu, kdy silničáři začali s přípravami. Instalovali provizorní dopravní značení a mobilní svodidla a oddělovali jízdní pruhy. Opravy mají skončit letos v létě.

Podívejte se na tiskovou konferenci k zahájení další fáze rekonstrukce:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.