Norové varují: Z příchodu jara se neradujte. Příští týden se vrátí mrazy

Jarně vypadající teploty kolem 15 °C, které na konci února přišly do střední Evropy, nemusí mít dlouhé trvání. Podle populárního norského meteorologického webu Yr.no má totiž koncem příštího týdne přijít do Česka opět ochlazení.

Zatímco ještě na středu 6. března předpovídají Norové příjemných a na začátek března stále poměrně vysokých 14 stupňů, ve čtvrtek teploty prudce spadnou. Pro Prahu předpověď udává -3 °C nad ránem a 6 °C přes den. V pátek mají teploty klesnout ještě o stupeň níž.

Ochlazení předpovídá i meteoroložka Dagmar Honsová. I tyto nižší teploty však podle ní budou pro začátek března stále nadprůměrné. 

[chooze:article;value:543649]

"Odpolední maxima budou stále atakovat až 10 °C. V nočních minimech budou teploty, při zmenšené oblačnosti a utišení větru, místy klesat pod bod mrazu, jinak se ale můžeme těšit na předjaří," tvrdí s tím, že zatímco začátkem příštího týdne bude oblačno, postupně bude mraků ubývat.

Kolem deseti stupňů se pak mají teploty držet i po zbytek března. "V polovině března bude převážně oblačno, občas se objeví přeháňky, které mohou být na horách i sněhové. Ráno můžeme čekat 6 až -2 °C. Denní teploty budou 6 až 12 °C, při zmenšené oblačnosti až kolem 14 °C," předpovídá.

"Ke konci března bude oblačno až polojasno, občas s deštěm nebo přeháňkami. Ke konci období dojde k přibývání oblačnosti a srážky budou četnější. Ranní teploty se můžou pohybovat mezi 4 a -2 °C. Denní teploty mezi 5 a 12 °C," dodává.

Takový extrém Česko nezažilo. Počasí ho rozdělilo na polovinu:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.