Při pádu letadla zemřelo 101 lidí. Byla to vina pilotů, oznámili vyšetřovatelé

[chooze:gallery;value:34899]

Za tragickou leteckou havárii, která se stala 22. května 2020 v pákistánském městě Karáčí, mohla lidská chyba. Vyplynulo to ze závěrečné zprávy vyšetřování, které trvalo téměř čtyři roky. Zprávu podle portálu The Express Tribune zveřejnil v neděli Úřad pro vyšetřování leteckých nehod.

Vyšetření odhalilo, že řídící letového provozu piloty čtyřikrát upozorňoval na to, že letadlo je v nevhodné výšce. Nakonec jim ale přistání povolil. Během prvního přistání se však pilot údajně nesoustředil a nedokázal správně vysunout podvozek. To poškodilo oba motory, které se poté současně zastavily, informoval web FL360aero.

[chooze:article;value:541190]

Piloti a dispečer letového provozu spolu navíc podle vyšetřovatelů dostatečně nekomunikovali. V důsledku několika faktorů lidské chyby tak zhruba kilometr od ranveje letadlo havarovalo do obytné zóny města Karáčí.

V troskách Airbusu A320 zemřelo 99 cestujících a členů posádky, dva cestující jen zázrakem přežili. Další dva životy si havárie vyžádala mezi obyvateli oblasti, do které se letadlo zřítilo. Nehoda je tak třetí nejkatastrofičtější leteckou katastrofou v historii Pákistánu.

U hranic Ruska s Ukrajinou spadlo letadlo. Zemřít mělo přes 70 lidí:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.