Jak vybrat dokonalé snubní prsteny? Zapomeňte na stereotypy

Jak postupovat při výběru?

Jak budou vypadat snubní prsteny, je zcela na vás a vašem vkusu. Nechte průchod svým touhám, a nenechte se odradit pravidly, které stejně již dávno neplatí. Možná budete mít na začátku svého hledání nějakou představu. Ta ale vykrystalizuje teprve v momentě, kdy se seznámíte s aktuální nabídkou zlatnických ateliérů. Můžete navštívit osobně vybranou prodejnu nebo vše vyřešit online v pohodlí domova. Některé šperkařské ateliéry nabízejí obě možnosti, takže si můžete udělat předvýběr na internetu a v prodejně si necháte vybrané modely ukázat.

Před finálním rozhodnutím si položte následující otázky:

Ladí tento prsten k mé osobnosti?

Hodí se k ostatním šperkům, které ráda nosím?

Bude pro mě pohodlný při obvyklých každodenních aktivitách?

Dokážu si představit, že ho budu s radostí nosit každý den po mnoho dalších let?

Trendy se nevyhýbají ani snubním prstenům

Určitě neuděláte chybu, když si uděláte přehled o současných trendech. Nečekejte ale žádnou divočinu. Designéři šperků vědí, že jejich návrhy v tomto případě musí být nadčasové a univerzální. Pomyslné první místo na žebříčku oblíbenosti si dlouhodobě drží snubní prsteny z bílého zlata. Ovšem i žluté zlato, které nyní zažívá svůj velký comeback, se nedrží zkrátka. Obecněji jsou nyní více trendy užší obroučky než bývalo zvykem dříve. Pohodlněji se nosí a dají se také lépe kombinovat s ostatními prsteny. A s jakými dalšími trendy se můžete setkat?

Netradiční snubní prsteny

Prosazují se nevšední povrchové úpravy jako pískování, matný finiš, vrypování nebo nepravidelná struktura připomínající kůru stromu. Zajímavým detailem může být i tenká drážka po obvodu celého prstenu. Velmi efektní je zvlněný tvar obroučky.

Každý prsten jiný

V poslední době je běžné, že se dámský a pánský prsten odlišují. Zatímco ženy dávají přednost zdobnějším a jemnějším modelům, muži volí klasický hladký kroužek. Často se také ženy snaží snubní prsten přizpůsobit tomu zásnubnímu, aby ho mohly nosit na jedné ruce nebo dokonce stejném prstu. K tomu se skvěle hodí tzv. chevron prsteny tvarované do špičky, které poskytují dostatek prostoru pro hlavní drahokam zásnubního prstenu.

Zdobení diamanty

Čím dál populárnější jsou diamantové snubní prsteny. Jeden decentní diamant neurazí ani pány, ženy mohou zvážit eternity prsten. Ten je osázen třpytivými diamanty po celé obroučce. Třpytivý diamantový prsten je velmi elegantní a slouží rovněž jako krásný módní doplněk.

Jak dopředu je objednat a kolik to bude stát?

S výběrem neotálejte na poslední chvíli, mohli byste být pak zklamaní z toho, že váš vysněný model není ve vašich velikostech skladem. Velká většina snubních prstenů se totiž zhotovuje na zakázku, a to i v případě, že si je objednáte online. Počítejte s tím, že výroba trvá zhruba 3 týdny až měsíc.

Snubní prsteny by měly být jednou z položek vašeho svatebního rozpočtu. Cena sady může začínat na několika tisících, to ale jen v případě, že se vydáte cestou levnějších materiálů, jako je stříbro nebo ocel. Pokud byste chtěli investovat do prstenů ze 14k zlata, počítejte s částkou přibližně od 15 tisíc korun. Cena se odvíjí od množství použitého materiálu, designu, případně vsazených drahokamů.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.