Auto vlétlo do čekárny v nemocnici, jeden mrtvý a několik zraněných

Děsivá nehoda se stala po půl šesté odpoledne místního času (po půl jedné v noci na středu našeho) v hlavním městě Austinu v nemocnici svatého Davida, uvedla CNN.

Do čekárny na pohotovosti se vřítilo auto. Ozvaly se rány, kvílení pneumatik, vše zahalil oblak prachu.

"Nejdřív jsem si myslel, že to byl výbuch. Pak jsem uslyšel křik a uviděl kouř vycházející od vchodu na pohotovost," řekl deníku Austin American Statesman svědek. Podle něj auto prorazilo dvoje skleněné vstupní dveře a narazilo do zdi. I poté řval motor kvůli sešlápnutému plynu.

[chooze:article;value:470983]

​V čekárně urgentního příjmu bylo tou dobou několik desítek lidí. Snažili se uhnout autu z cesty, někteří to nestihli. Úřady hlásí pět zraněných, s první pomocí začal okamžitě personál nemocnice. Nejméně jedno dítě a dospělý jsou v kritickém stavu.

Jednoho ze zraněných si nechali rovnou v nemocnici, další převezly sanitky jinam. Stejně jako osm pacientů, kteří čekali na ošetření s akutními potížemi.

Řidiče museli z auta vyprostit hasiči. Záchranáři se ho snažili oživit, ale marně.

Podle policie zatím nic nenasvědčuje tomu, že šlo o úmyslný čin. Jednou z vyšetřovacích verzí je, že šoféra postihly zdravotní komplikace a ztratil nad vozidlem kontrolu. To by měla objasnit pitva.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.