Nové klimatické cíle a podpora Ukrajiny. Europoslance čeká důležité zasedání

Evropská komise by měla europoslancům klimatické změny představit v úterý. Jedná se o nové návrhy, které by měly znamenat zavazující doporučení pro členské státy do roku 2040.

Nové cíle ale už za tak krátkou dobu mají řadu odpůrců právě z řad Evropského parlamentu. Ti argumentují hlavně tím, že se sedmadvacítka zavázala být klimaticky neutrální do roku 2050 a do roku 2030 snížit své emise o více než o polovinu. Další opatření tak prý nejsou potřeba. Eurokomisaři zároveň také zhodnotí dosavadní pokroky opatření, která už v Unii platí.

[chooze:article;value:539884]

​Na úterý jsou naplánovány také debaty ohledně války na Ukrajině. Europoslanci mají v plánu vyjádřit svou podporu zemi téměř dva roky od vypuknutí ruské válečné agrese.

Europoslanci se budou dále zabývat například stávkujícími farmáři, kteří minulý týden ochromili některé evropské státy. Věnovat se budou také vyměňování dat mezi evropskými policisty nebo používání genetických modifikací, hlavně při pěstování rostlin. Plenární zasedání Evropského parlamentu začíná v pondělí večer a potrvá do čtvrtka.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.