Chlapci (2) odhalili vzácnou nemoc. Ochrnul v obličeji, do pár týdnů zemřel

Manželé Devon a Johny naplánovali pro své dvě děti nezapomenutelný zážitek a vzali je do pařížského zábavního parku. Jenže právě dovolená ve Francii obrátila rodině život vzhůru nohama. Jejich synovi Daxovi najednou přestaly fungovat svaly v obličeji. To, co následovalo, popsala rodina pro deník The Sun.

Vystrašení rodiče vzali chlapce do nemocnice, kde mu lékaři diagnostikovali Bellovu obrnu. Ve skutečnosti ale Dax bojoval s něčím úplně jiným. Po návratu do rodné Británie se chlapcův stav zhoršil a vyšetření magnetickou rezonancí odhalilo nádor mozku.

[chooze:article;value:538722]

​Lékaři chlapci nádor odoperovali, tím ale jeho trápení neskončilo. Brzy poté mu totiž diagnostikovali rakovinu měkkých tkání. Ačkoliv se zdálo, že by mohla zafungovat chemoterapie, rakovina se rozšířila až do páteře.

Rodiče vzali chlapce domů, kde krátce nato zemřel. "Ztráta Daxe mi zničila život," přiznala jeho matka Devon, která nešťastný rodinný příběh sdílí na sociální síti Instagram. "Když ztratíte dítě, ztratíte i sebe," dodala s tím, že jí to stále nepřipadá jako skutečnost.

Dax by v úterý oslavil šesté narozeniny. "Co bych dala za to, kdybych se vzbudila u našeho chlapce, který by si rozbaloval dárky," napsala Devon. "Chybíš mi nyní, navždy a napořád. Budu tě milovat až do konce časů. Všechno nejlepší k šestým narozeninám, Daxíku," vzkázala mu do nebe.

Malý Láďa trpí mozkovou obrnou. I přes vážnou nemoc se snaží malovat:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.