Policie v lesoparku v Praze zřejmě našla ostatky arménského mafiána

Loni v červenci na Kladensku stovky policistů prohledávaly okolí. Stejná akce se opakovala letos v lednu, tentokrát v lesoparku v Praze. Policisté s krumpáči a lopatami znovu hledali tělo. Ostatky našli policisté v pražském lesoparku v Jinonicích, 7. ledna. Tělo bylo údajně v pokročilé fázi rozkladu. 

Web Seznam zprávy nyní přišel se zjištěním, že jde o podnikatele arménské národnosti, který zmizel před více než půl rokem., "Kvůli stále probíhajícímu řízení v současné chvíli nebudeme poskytovat žádné bližší informace," reagovala na dotazy policejní mluvčí Eva Kropáčová. Údajně má jít o osobu velmi blízkou někdejšímu šéfovi ruskojazyčné mafie, Andranikovi Soghojanovi, známějšímu jako ,,vor v zakoně".

[chooze:article;value:536118]

​Podle rozsudku měl Soghojan v roce 2007 nařídit likvidaci arménského podnikatele. Najatý vrah ale nejdřív pobodal na Václavském náměstí jiného podnikatele a potom omylem zavraždil řidiče tehdejšího ředitele Sazky. "Pamatuju na tento případ, potom tlaky vůči nám, protože advokáti nás chtěli odvolávat a já nevím, co všechno to způsobilo. Ale my jsme to udrželi a měli jsme pravdu, takže to byl jeden z takových našich hodně složitých případů,"  sdělil bývalý šéf Útvar pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta (Přísaha). 

V roce 2009 mafiánského bosse zadržela policie. S ním i jeho řidiče, jehož tělo měla policie právě letos v lednu najít. "Požádal Soghojana o ochranu, před výpalným a od té doby byli přátelé. Pikantní to bylo v tom, že v době, když jsme Soghojana zatýkali na benzince na D1, tak zrovna tato osoba mu dělala řidiče a byl vlastně zadržený i v té době se Soghojanem," přibližuje Šlachta. 

Zločince soud nakonec zprostil obžaloby a propustil z vazby. Když ho další soud odsoudil k 22 letům vězení, byl v té době už zpět v Arménii a dodnes se vyhýbá trestu. Řidič, jehož tělo teď pravděpodobně našla policie, v kauze obviněný nebyl. V souvislosti s jeho smrtí jsou nyní obvinění dva muži.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.