Norbert Lichý se před smrtí bál jedné věci. Ta se nakonec opravdu stala

[chooze:gallery;value:34508]

Sociální sítě ve čtvrtek zaplnily vzpomínky na legendárního Norberta Lichého. "Strávili jsme spolu téměř dva roky života. Ten můj ovlivnil osudově – jak osobně, tak hlavně profesně. Bez něj bych nikdy nedělala to, co dělám. Velký herec a komplikovaná duše," uvedla na sociální síti X herečka Pavla Morysová.

Na spolupráci ve filmu Klíček zavzpomínal jeho kolega Josef Kubáník. "Několik obrazů jsme měli i v současných policejních uniformách. Kostymérky oblékly, čekali jsme na auto a Bert na mě mrkl: 'Jdem na panáka.' Ale protože nejbližší stánek byl na nádraží, tak jsme šli tam, rovnou k hloučku popíjejících bezdomovců. Když jsme byli pár metrů nadosah, pomalu se začali rozestupovat, protože tušili problém. Myslím, že dodnes nechápou, že k nim přišli dva policisté a ten tlustý povídal: 'Dva rumy. A na zdraví, chlapi!' Tak, Berte, teď si dám ruma sám. Na tebe," popřál na instagramu.

[chooze:article;value:537896]

Na významného umělce vzpomíná i primátor Ostravy, se kterou byl herec neodmyslitelně spojený. "Jeho talent a oddanost umění obohatily nejen ostravskou kulturu, ale srdce nás všech," napsal na facebooku Jan Dohnal (ODS).

Žil s maminkou

Norbert Lichý žil celý svůj život s maminkou. Zemřel bezdětný a nikdy se neoženil. "Nějak to nevyšlo. Když já jsem chtěl, ona nechtěla, a když ona chtěla, já jsem nechtěl. Nepotkali jsme se v tom správném čase. Jsem takový staromilec, není mi špatně samotnému," řekl před pár lety v rozhovoru pro web Novinky.cz.

Ze smrti strach neměl. Zmínil ale tři věci, kterých se bál. "Bolesti se bojím. A toho, že jsem někde nechal nějakou vinu, kterou jsem nenapravil. Nebo toho, že zemřu bez dětí," poznamenalTato jeho obava se nakonec naplnila.  

Velké trápení před smrtí. Norbert Lichý přišel o nejdůležitějšího člověka:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.