Stovky policistů prohledávaly Klánovický les. Hlídkovat tam budou dál

[chooze:gallery;value:34190]

​Policisté v úterý ráno opět hromadně vyrazili do Klánovického lesa. Podle informací TV Nova pročesávala policie během dopoledne východní část lesa, po poledni pak její příslušníci zamířili také do dalších jeho částí. To vše snaze najít nové důkazy k vraždě dvouměsíční holčičky a jejího otce z minulého týdne. Oblast během pátrání navíc pro veřejnost uzavřeli. Na místě kromě kriminalistů působily například také hlídky na koních nebo psovodi.

Sama policie se k bližším důvodům hromadného nasazení svých příslušníků vyjadřovat příliš nechtěla. "V Klánovickém lese dnes probíhá bezpečnostně pátrací akce. Právo na poskytování informací v případu dvojnásobné vraždy si vyhradilo Městské státní zastupitelství v Praze, proto již nejsme oprávněni k věci poskytovat další informace," uvedli pouze strážci zákona po zahájení akce na sociální síti X.

[chooze:article;value:533582]

"Do bezpečnostně pátrací akce se zapojilo 250 policistů, včetně příslušníků speciální pořádkové jednotky. Na místě probíhají úkony trestního řízení, které jsou ze zákona neveřejné, proto další podrobnosti nebudeme zveřejňovat," dodal pak pro TN.cz mluvčí pražské policie Jan Rybanský.

Redakce TN.cz k věci oslovila také Městské státní zastupitelství v Praze. "Informace, které k případu zatím uvolnil policejní orgán, jsou zatím dostatečné," sdělil jeho mluvčí Aleš Cimbala. Potvrdil ale, že manévry v lese jsou reakcí na vraždu holčičky a jejího tatínka. 

Hromadné pátrání skončilo až přibližně v 16 hodin. Podle Rybanského kvůli nadcházející tmě. "Posílená bezpečnostní opatření na místě v podobě posílených hlídek budou pokračovat," zdůraznil policejní mluvčí. Tato opatření policie oznámila v pondělí.

Podívejte se na reportáž z Poledních Televizních novin:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.