Vánoční sbírky vrcholí. Lidé se skládají na dárky pro desetitisíce dětí

Splnit přání dětem ze sociálně slabších rodin nebo z dětských domovů pomáhají vánoční sbírky a charitativní projekty. "Je vždycky několik vánočních stromů, kde mohou mít naše děti svoje přáníčka. Na internetu jsou různé platformy. Někdy se nám i ozve třeba škola, s těmi už spolupracujeme dlouho a naše děti si tam píší o dárečky," říká ředitel dětského domova v Unhošti Jiří Beránek. 

Na jedno ze sběrných míst letos lidé přinesli přes 2 000 dárků. Některé děti ale na ten svůj zřejmě čekají marně. "V celé České republice nám chybí asi pět tisíc dárků pro rodiny, které si o ně požádaly," podotýká koordinátor sbírky Krabice od bot Ondřej Hladík. 

[chooze:article;value:529264]

​Nejvíc chybí dárky pro starší děti ve věku od 13 do 17 let. "Možná je to i tím, že ty dárky můžou být trochu dražší než pro ty malé děti," říká Ondřej Hladík. Podle spolumajitelky sběrného místa Kateřiny Bláhové u nich letos chybí rekordní počet dárků. "My je vlastně sami taky nakupujeme, kolegyně běhají po městě a z vlastních zdrojů, z vlastních peněz nakupují drobnosti," doplňuje. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.