Muž vykrádal auta kvůli své životní situaci. Po dopadení se mu ulevilo

Každý den vykradl jedno auto a jeho zlodějské tažení po celém Novém Boru trvala deset dní. Z vozů mizelo vždy buďto jídlo, anebo drobnosti. Zloděj se nechoval jako jiní pachatelé a nesnažil se ukrást všechno. To kriminalisty nakonec přivedlo na stopu 53letého muže z Novoborska. Tomu se prý po zadržení viditelně ulevilo.

"Našim vyšetřovatelům vypověděl, že ztratil zaměstnání a potom, co se rozvedl, přišel o všechno. Dostal se do finanční tísně, kterou neuměl jinak vyřešit," řekla televizi Nova policejní mluvčí Ivana Baláková.

[chooze:article;value:532737]

​Nové zaměstnání nenašel, dokonce se pokoušel zažádat i o dávku v nouzi. Prý ale nedokázal vyplnit formuláře, kterým nerozuměl, proto nakonec tuto cestu vzdal. Kriminalisté zjistili, že i když ukradl z auta telefon nebo platební kartu, pokaždé tyto předměty využil na nákup jídla.

"Našim kriminalistům se přiznal. Cítil se provinile a řekl, že je rád, že ho vypátrali a že to celé pro něj skončilo," dodala mluvčí.

Na autech způsobil škodu za 70 tisíc korun. Za přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku mu nyní hrozí až dvouleté vězení.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.