VIDEO: Bizarní scéna v Kremlu. Vyděšený Putin se odmítl přiblížit k hostům

Ruská hlava státu je známá svou opatrností ohledně covidu-19. Kreml nedávno rozvolnil opatření, za nichž se lidé s Putinem mohou setkat. Dříve museli absolvovat dvoutýdenní izolaci, nyní s blížícími se volbami už stačí pouze pět dní v ústraní. I přesto ale Putin zůstává dál opatrný, na pondělní ceremonii v Kremlu promluvil k novým velvyslancům ze vzdálenosti 20 metrů, píše web Daily Mail.

Putin v Kremlu přijal 21 velvyslanců, ale místo toho, aby s nimi vedl dialog, na ně mluvil ze druhé strany sálu. Putin je osobně nepřivítal ani po projevu a diplomaté ze sálu krátce poté odešli. Důvodem pro Putinovo chování mají být hygienické podmínky, jak sám svým hostům řekl.

[chooze:article;value:527814]

Ruský prezident v proslovu vyzval ke změně ve vztazích mezi Moskvou a Londýnem. ​"V poválečném období a donedávna byly naše země schopny budovat vztahy. Ale současný stav věcí je dobře znám a měli bychom doufat, že se situace – v zájmu našich zemí a národů – změní k lepšímu," prohlásil Putin podle The Moscow Times.

Ruská hlava státu na ceremonii také litovala zhoršených vztahů s Německem a toho, že se země odklání od ruských energií. Zmínil také, že je připraven zlepšit vztahy s Jižní Koreou. S tou se vztahy zhoršily, když Rusko navštívil vůdce Severní Koreje Kim Čong-un. 

Setkání se odehrálo v září a diktátoři si během něj vyměnili pušky (15/9/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.