Sníh působí problémy řidičům i chodcům. Technické služby nestíhají uklízet

Paní Procházková bydlí v pečovatelském domě v Jihlavě. Špatně chodí a teď se kvůli chodníkům pokrytým sněhem a ledem prakticky nikam nedostane. Přitom musí téměř denně třeba k lékaři.

Ještě horší to mají lidé na invalidních vozících nebo nevidomí – jako paní Petra s přítelem. "Pro nás je to strašný, když nevidíte tak se ztratíte," řekla paní Petra Limberková.

V domově bydlí samí starší nebo nemocní lidé. Sami sníh neodhází. Manžel paní Sobotkové se na zasněženém a zledovatělém chodníku dokonce zle potloukl.

[chooze:article;value:531282]

​Jihlavské technické služby, které mají zimní údržbu ve městě na starost, prý dělají, co mohou. "Je potřeba si uvědomit, že během víkendu napadlo půl metru sněhu, my opravdu děláme ve dne v noci. V terénu máme veškerou techniku a všechny naše zaměstnance," vysvětlil Martin Málek, mluvčí Služby města Jihlava.

Podobně to ale vypadá prakticky po celé republice. Sníh z ulic nestíhají města vyvážet ani na jihu Čech, podobně jako v Jihlavě to vypadá třeba v Českých Budějovicích. A nejde jen o chodce a neupravené chodníky. Kvůli sněhu jsou i silnice ve městech užší a hůře průjezdné a třeba zaparkovat je leckde nemožné. Ti, co to mají předplacené, mají smůlu.

Pod sněhem je i řada placených parkovacích míst v centru města. Technické služby vyvážejí tuny sněhu nejdříve z center měst. Bojí se, aby po předpokládané víkendové oblevě nebyla pod vodou.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.