Malý Láďa trpí mozkovou obrnou. I přes vážnou nemoc se snaží malovat

Štětce, plátna a barvy. Svět, ve kterém jako by Láďova nemoc neexistovala. Spolu s tatínkem si užívají společný koníček. "My s Ládíkem se věnujeme art terapii, což je metoda, která má umožnit rehabilitaci dětí tak nepříjemně postižených. Láďa má špatnou jemnou motoriku, takže od něj neočekáváme, že bude malovat nějaké konkrétní objekty, takže maluje většinou prsty," popsal Láďův otec Jiří Jerman.

Život se s příchodem milovaného syna rodičům rozzářil. To, že má nejtěžší formu dětské mozkové obrny, zjistili až po čase. "Pro mě to bylo velice těžké, protože jsem s tím vůbec nepočítala, takže jsem se jim tam trošku složila," zavzpomínala na nepříjemné chvíle maminka Petra Jermanová.

[chooze:article;value:530696]

​"Sžili jsme se s tím onemocněním, protože jsme museli, a museli jsme se zapojit a dělat všechno pro to, abychom to Ládíkovi ulehčili," řekl Jerman. Nemoc Ládíka upoutala na invalidní vozík. Sám nedokáže sedět, neoblékne se, nedojde si na záchod. Zdravotní stav mu zlepšují časté rehabilitace.

"Péče o Ládika je 24 hodin denně. Sám se nenají ani nenapije. S Ládíkem chodíme na cvičení, jezdíme na rehabilitace do lázní dvakrát ročně, na logopedii musíme chodit. Když to vezmu celkově, tak je to měsíčně přes 40 tisíc korun," spočítala Jermanová.

Pomoc dobrých andělů je tak pro rodinu obrovskou spásou. "Já jsem dobrým andělům velice vděčná. Celá naše rodina je vděčná, protože bez jejich darů bychom velice špatně fungovali," dodala maminka.

Dobrým andělem se můžete stát i vy. Stačí se pouze zaregistrovat na internetových stránkách www.dobryandel.cz

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.