Velký návrat do politiky. Kalousek chce kandidovat

"Je to masivní projev důvěry, který nelze odmítnout. Přijímám proto tyto nominace a jsem připraven kandidovat. Respektuji, že o tom však musí rozhodnout výkonný výbor mé strany. Takže čert ví, jak to dopadne. Třeba jsou tu závazky, o kterých nic nevím," napsal na sociální síti X zakladatel TOP 09.

TOP 09 v eurovolbách, které proběhnou příští rok, bude kandidovat v koalici SPOLU s ODS a KDU-ČSL. Strana, kterou Kalousek založil společně s Karlem Schwarzenbergem, ale zatím oznámila pouze Luďka Niedermayera, který má být na třetím místě.

Kromě něj oznámila koalice SPOLU jen lídra Alexandra Vondru (ODS), Veroniku Vrecionová (ODS) na druhém místě a první pětici uzavírají Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) a Ondřej Krutílek (ODS).

[chooze:article;value:529872]

Že mu vrcholná politika chybí, přiznal Kalousek i v neděli v pořadu TV Nova Za pět minut dvanáct. "Stýská se mi po ní. Nemůže to být jinak. Dělal jsem to 20 let a dělal jsem to s vášní a nejen proto, abych si tím vydělával peníze," prohlásil.

Do Sněmovny se mu prý ale zpátky moc nechce. "To, co se tam děje, má s politikou, obávám se málo co společného. Politika je souboj idejí a argumentů. Teď tam vidím spíš souboj marketingových agentur a prázdných hesel. Chybí tam reálný obsah," myslí si.

Kalousek: Schwarzenberg byl pro mě jako otec. Politika je dnes bez obsahu (11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.