Češi našli řešení na drahé energie. Uhlí teď můžete mít za hubičku

Černý pátek pro nákup černého zboží. To není vtip. O slevových kuponech na uhlí uvažuje, jak informuje polsatnews.pl, polská společnost Grupa Górnicza. Možná jde o inspiraci i pro české domácnosti, které už k našim severním sousedům cestují pro levné potraviny. Příště budou moci za auto připojit vozík a naložit komoditu, jež je stále ještě nezbytná pro vytápění některých domů i v Česku.

U nás stojí například Kostka hnědá z Bíliny 659 Kč za metrický cent s DPH, ořech hnědý ze stejného dolu podle velikosti 629 až 639 korun u společnosti K&B Blanné. Zatímco v Polsku je to podle tamního státního webu od 385 zlotých za tunu, tedy deset metrických centů. To znamená v přepočtu od 216 Kč za metrák. 

Akce Black Friday jsou v Polsku velmi populární i navzdory skutečnosti, že tato tradice pochází z USA. Slevy už dokonce nabízejí také kina či restaurace.

[chooze:article;value:527183]

​"Černý pátek přichází den po americkém svátku Díkůvzdání. Ten připadá na čtvrtý čtvrtek v listopadu. Obchodníci se již léta snaží navýšit své prodeje v mezičase před Vánoci lákavými slevovými akcemi a daří se jim to," připomíná web sj.news.

"Od roku 2005 je Černý pátek v USA tradičně dnem, kdy se prodá nejvíc zboží, někteří prodejci dokonce začínají se snižováním cen o několik dní dříve," stojí dále ve zmiňovaném článku.

NASA ukázala vzorky z planetky Bennu. Vypadají jako černé uhlí (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.