Američanovi vadilo, že mu sousedé jezdí přes pozemek. Tak je zastřelil

Tragická událost se odehrála v pondělí v odlehlé lesní oblasti poblíž vesnice Westcliffe vzdálené asi 80 kilometrů od města Colorado Springs, informovala agentura AP.

Pětačtyřicetiletý Hanme K. Clark je podezřelý, že na hranici pozemků zastřelil 63letého muže a jeho manželku. Třetí obětí je další 58letý soused, jeho ženu odvezli záchranáři v kritickém stavu do nemocnice. Geodetovi, který s nimi vyměřoval pozemky, se podařilo utéct a vše popsal policistům.

Střelec poté sedl do pick-upu a ujel. Strážci zákona kvůli hrozícímu nebezpečí vyhlásili v několika sousedních obcích zákaz vycházení, přivolali zásahovou jednotku a pátrali po něm i s pomocí dronů. On však proklouzl.

Zadržet se ho podařilo až druhý den policejní hlídce v sousedním Novém Mexiku při silniční kontrole, která byla podle televize ABC označena za “velmi nebezpečnou“. Ke zranění při tom naštěstí nedošlo.

[chooze:article;value:527113]

​Jádrem sporu byla obyčejná šotolinová cesta vedoucí odlehlým lesem přes Clarkův pozemek. Sousedé měli soudem potvrzené věcné břemeno, že tudy mohou projíždět na své pozemky, na které by se jinak dostávali s velkými obtížemi, pokud vůbec. Clark však bránu u vjezdu zamkl a umístil poblíž ceduli s nápisem: "Majitel tohoto pozemku je ozbrojen".

Jeden ze zastřelených sousedů ho kvůli tomu před týdnem udal za pohrdání soudním příkazem a požadoval jeho zatčení. A to se jim všem zřejmě stalo osudným.

Masakr v Bavorsku. Po hádce muž postřílel své sousedy (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.