Mladík ukradl zahradní techniku za statisíce. Řádil v Česku i Polsku

Je mu teprve 21 let, je to cizinec a v Polsku byl už několikrát odsouzený. Jenže vězení ho rozhodně nenapravilo. Mladík se jeví jako velký milovník zahrádkaření. Na obou stranách česko-polské hranice se toto léto vloupával do garáží, chat a chalup. Kradl převážně techniku určenou ke zvelebování zahrad.

Jen na Broumovsku se vloupal do sedmi objektů a odnesl si sekačky, křovinořezy nebo motorové pily za více než 300 tisíc korun. Nářadí za další statisíce pak ukradl ve své domovině na druhé straně hranice.

[chooze:article;value:528532]

Ostatně právě v Polsku byl už za stejné trestné činy odsouzen, a protože nenastoupil do vězení a dál se skrývá, byl na něj vydán zatykač. Při posledním vloupání na Broumovsku ho ale policisté vyrušili. Zloděj nechal na místě činu nejen lup, ale i své auto.

Po svých se mu podařilo utéct přes pole a zmizet. Takže nyní je z mladíka mezinárodní zloděj a zatykač na něj platí i u nás. Policisté žádají veřejnost o to, aby jakékoliv informace o muži nahlásila. "Za porušování domovní svobody a krádeže mu hrozí až pětiletý trest," uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.