NCOZ zasahuje na krajském úřadě v Olomouci. Má prošetřovat korupci

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) v Olomouci zasahují od pondělního rána na Krajském úřadě v Olomouci. Informaci TN.cz potvrdil mluvčí NCOZ Jaroslav Ibehej. Podle webu novinky.cz má jít o problém s veřejnými zakázkami, zejména v oblasti investic v dopravních stavbách.

"Mohu pouze sdělit, že náš útvar od dnešního dne provádí úkony trestního řízení. Podávání informací má vyhrazeno vrchní státní zastupitelství v Olomouci," řekl. Z jakého důvodu zásah provádí, ale sdělit odmítl. 

[chooze:article;value:527766]

​Co na místě NCOZ prošetřuje, drží v tajnosti i Vrchní státní zastupitelství v Olomouci. "Úplně konkrétně vám nepotvrdím, kde k nějakému úkonu trestního řízení dochází," sdělil náměstek vrchního státního zástupce Radek Bartoš. Podle informací se ale NCOZ soustředí i na místa mimo úřad i Olomoucký kraj.

"Policejní orgán národní centrály proti organizovanému zločinu provádí úkony trestního řízení, včetně domovních prohlídek a prohlídek jiných prostor a pozemků, zejména na území Olomouckého kraje, ale konkrétní místo vám nechci potvrdit," řekl. "V současné době však žádné další informace veřejnosti poskytnout nelze," doplnil vrchní státní zástupce Radim Dragoun.

Zásah NCOZ na generálním štábu: 10 lidí je zadržených, jde o armádní zakázky:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.