Do hospody už nechodím, je to retro, říká Fanánek ze Tří sester

Texty písní kapely Tři sestry jsou spojené s hospodskou tematikou. Hospody už podle Lou Fanánka Hagena nejsou, co bývaly. "Do hospody už nechodím. Je to retro, proto se o to víc hledí, že o tom zpíváme, protože se připomíná, jak to bylo," řekl Fanánek v pořadu Snídaně. 

Dřív podle něj bylo hospodské prostředí úplně jiné. "Hospody byly místem, jedním z mála, kde se dalo scházet s lidmi komunikovat. Muzika, která nás bavila, ta byla dost potíraná, takže jsme plány, kde zahrát, spřádali v hospodách. Tahle potřeba pak pominula," vzpomínal.

[chooze:article;value:528748]

​Později pak do hospod chodili podle jeho slov "kalit". "A dneska, když to vidím zvenku, tak mi to přijde jako taková stafáž, aby to toho hospodského ti lidi nějak uživili, už se tam ale nijak nebaví," řekl Fanánek.

Ve svých textech se vrací ke starým časům. Poslední album František z Braníka se odehrává v 80. letech. "Je to příběh člověka, který hledá svoji podstatu, místo v tom poměrně složitým režimu, který mu neumožňuje všechno, co by chtěl dělat," vysvětlil Fanánek.

Na albu se podle něj objevují témata, která sice nejsou aktuální, ale jsou věčná. Je to hledání sebe sama, postavení ve vesmíru a spousta dalších otázek. František z Braníka je dvojalbum a obsahuje celkem 28 písní. 

Hostem Snídaně byla Jana Kratochvílová. Vtrhla do studia, tancovala a zpívala (9/11/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.