Děti z obce při cestě na autobus riskují každý den. Kraj ale nechce změnit trasu

Každý den v půl šesté ráno se parta školáků pod rouškou tmy vydává na dobrodružnou cestu. Jen co opustí obec, musejí projít stovky metrů k zastávce, kde se na autobus čeká na silnici uprostřed polí a u hlubokého příkopu. Autům se tam nedá nikam uhnout.

"Pokud prší nebo napadne sníh, tak se ta lokalita stává naprosto nevhodnou," postěžoval si starosta Bukoviny Jaroslav Jedlička (nez.). Lapálie se přitom týkají hned devíti spojů denně.

[chooze:article;value:526241]

​Provizorní zastávka vznikla kvůli rekonstrukci silnice u obce Zástava. Bukoviny se ale oprava vůbec netýká a autobusy do ní mohou bez problémů zajíždět, jenže se jim nechce. Zdrželo by je to prý o několik minut.

Krajští úředníci ale měnit trasu nebudou. "Chápeme situaci. My jsme se snažili projednávat všechny jízdní řády. Ale docházelo by k dalšímu zpožďování spoje a zpřetrhání těchto vazeb," vysvětloval mluvčí Úřadu Pardubického kraje Dominik Barták.

Komplikace v obci potrvají minimálně do poloviny prosince. To se bude rekonstrukce silnice chýlit k závěru. Autobusová doprava v kraji schytává jednu kritiku za druhou. Loni kvůli nedostatku řidičů museli úředníci denně zrušit až 150 spojů. Ty, které jezdily, měly zpoždění. Lidé v nouzovém režimu tak cestovali několik měsíců.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.