Na Bydžovsku hoří zemědělská hala. Hasiči z ní zachraňují krávy

[chooze:gallery;value:33764]

Rozsáhlý požár zemědělské haly v Prasku na Bydžovsku zalarmoval v úterý asi hodinu po poledni hasiče Královéhradeckého kraje. Na místo vyslali více než deset jednotek a vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu.

Hořet tam má hlavně uskladněné seno. "Provádíme hašení čtyřmi vodními proudy, zároveň probíhá hašení z výškové techniky. Naše činnost ale nespočívá jen v hašení samotného požáru, ale s pomocí místních manipulátorů vyvážíme seno, které dohašujeme," sdělila pro TN.cz mluvčí královéhradeckých hasičů Martina Götzová.

[chooze:article;value:528004]

Hala však nesloužila jen jako sklad, ale i jako stáj pro dobytek. "Jedná se o skot, který hasiči ze zasažené a zakouřené budovy vyvádějí. Nemám zatím informaci o tom, že by došlo k nějakému úhynu zvířat," dodala Götzová po druhé hodině odpoledne s tím, že další budovy v areálu požár nezasáhl.

"Rozšíření požáru na okolní objekty nehrozí, vodu na požářiště dovážíme kyvadlově. V okolí Praseku by se mohlo pohybovat volně pár kusů dobytka, na místě spolupracujeme s veterináři," informovali pak před půl čtvrtou odpoledne hasiči na sociální síti X. Podle Götzové by mělo jít o dvojici býků. "Z areálu utekli ještě před naším příjezdem. Informovali jsme starosty z okolí," řekla TN.cz.

Nejde o jediný požár v zemědělském areálu v okolí Nového Bydžova, k němuž hasiči v úterý po poledne vyjížděli. V nedalekém Zábědově se měl chvíli před jednou hodinou odpolední vznítit zemědělský stroj.

Policie vyšetřila požár stáje v Praze. Může za něj 30letý muž, tvrdí (10/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.