Poslední den soudu s Ferim. Soudkyně rozhodne, zda ho pošle do vězení

V devět hodin dopoledne začíná u pražského obvodního soudu zřejmě poslední den procesu s Dominikem Ferim. Čeká se na vynesení rozsudku, žádná další jednání nejsou aktuálně nařízená. Státní žalobkyně pro Feriho požaduje tři roky za mřížemi, obhajoba chce zproštění viny.

V úterý před soudem přednesly obžaloba i obhajoba své závěrečné řeči. Státní zástupkyně shrnula všechny případy údajných sexuálních útoků. V prvním z nich měla figurovat tehdy nezletilá dívka, ve druhém případě měl Feri zneužít momentu, kdy s ním druhá žena zůstala na pokoji sama, a ve třetím případě se mělo jednat o sexuální útok na půdě Poslanecké sněmovny, jehož obětí měla být jedna ze stážistek.

[chooze:article;value:527645]

​Feri vinu odmítá, podle něj jde o výmysly. Jeho obhájkyně u soudu prohlásila, že každá z údajných obětí mohla mít několik důvodů pro falešné obvinění. Zmínila třeba zištnost, součástí obžaloby jsou i požadavky na finanční vyrovnání. "Jediným skutečným poškozeným je sám obžalovaný," prohlásila u soudu. Řekla také, že na Feriho byla zahájena mediální štvanice, která jej vykreslila jako sexuálního násilníka.

Od 8:20 můžete sledovat přímý přenos ze soudní budovy. Pokud soudkyně svolí, bude přenos pokračovat i po deváté hodině při čtení rozsudku. Přenos si můžete zapnout pod titulkem článku. Od 8:45 začíná také speciální vysílání TN Live.

Podívejte se na reportáž TV Nova z úterního přelíčení v kauze s Dominikem Ferim:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.