Šojgu varoval Západ před eskalací. Vedla by prý k jadernému konfliktu

Sergej Šojgu se účastní vojenského fóra v Číně. Právě tam uvedl, že Rusko je stále připravené diskutovat ohledně vyřešení konfliktu na Ukrajině a další koexistence se Západem, píše agentura TASS. Varoval však před možnou eskalací.

"Linie Západu spočívající v neustálém stupňování konfliktu s Ruskem s sebou nese hrozbu přímého vojenského střetu jaderných velmocí, který by vedl ke katastrofálním následkům,“ citovala ministra obrany ruská agentura.

[chooze:article;value:527236]

Západ mimo jiné obvinil z toho, že usiluje o potenciální rozšíření konfliktu i do asijsko-pacifické oblasti, informovala agentura Reuters. Ta dala varování do souvislosti s podporou napadené Ukrajiny. Šojgu je totiž přesvědčený, že právě takto Západ usiluje o strategickou porážku Ruska.

Podle ruského ministra navíc Spojené státy a NATO očekávají, že se jim podaří podkopat bezpečnost Ruska. "Země NATO v asijsko-pacifické oblasti zbrojí a zvyšují svou vojenskou přítomnost i rozsah vojenských cvičení," doplnil Šojgu.

Naopak za naprosto příkladný označil Šojgu model rusko-čínských vztahů. "Rusko bude i nadále rozvíjet vojensko-technickou spolupráci se zainteresovanými zeměmi prostřednictvím dodávek různého vybavení a společných cvičení," uzavřel ministr.

​Hrozby jadernými zbraněmi vyděsily Čechy. Téměř vykoupili jodové tablety (3/2022):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.