Pozor na mazaný trik gangu zlodějů. Auto už před nimi nezamknete

Na gang zlodějů soustředících se na vykrádání aut upozorňuje pražská policie. Skupina, kterou tvoří převážně cizinci, bere útokem parkoviště. Policisté evidují už několik desítek případů. Při nich zloději způsobili škodu za tři čtvrtě milionu korun.

Při krádežích si pomáhají rušičkami signálu. Těmi vyruší signál klíčků, kterým majitel auta vozidlo zamyká. Auto tak zůstane odemčené a zloději jej mohou nerušeně vybrat, jakmile majitel zmizí z dohledu.

[chooze:article;value:526950]

Policistům pomáhají s hledáním zlodějů kamerové systémy, sami ale přiznávají, že jde o boj s větrnými mlýny. "Jelikož se jedná o cizince, kteří od soudu odcházejí převážně se správním vyhoštěním, tak tento problém zdaleka nekončí. Poté, co opustí zemi, si ve své domovině změní příjmení a zcela legálně se vrací zpět a ve své činnosti pokračují," vysvětlil mluvčí pražské policie Richard Hrdina.

Policie tak varuje, aby si lidé dávali dobrý pozor, zejména před Vánocemi, kdy se aktivita gangu pravděpodobně zvedne. Lidem policisté radí, aby si před odchodem od auta radši zkontrolovali, že je opravdu zamčené. "Zároveň věnujte zvýšenou pozornost svému okolí, protože rušičky fungují pouze na omezenou vzdálenost. Zloději tak jsou prakticky vždy na dohled," dodal Hrdina.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.