Schillerovou zhrozila Černochová: Večer by neměla postovat na sociální sítě!

Česká republika by měla vystoupit z OSN, napsala v sobotu na sociální síti X ministryně obrany Jana Černochová v reakci na rezoluci, která neodsoudila počínání teroristického uskupení Hamás (více se dozvíte v tomto článku). Nesouhlasné reakce na sebe nenechaly dlouho čekat.

Kritika zazněla i od bývalé ministryně financí Aleny Schillerové, která byla jedním z hostů prvního dílu nového nedělního diskuzního pořadu TV Nova Za pět minut dvanáct. "Byla jsem včera z toho tweetu na sociální síti X docela zhrozená," prozradila.

[chooze:article;value:525509]

​"Chci říct, že hnutí ANO podporuje Izrael. To chci uvést, než budu reagovat na paní ministryni. Myslím si prostě, že by se tweety neměly takhle večer postovat. Československo přece bylo jednou ze zakládajících zemí OSN a ani Izrael nevolá po vystoupení," doplnila. 

K tématu se v pořadu vyjádřila i oponentka Schillerové a předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), podle které vystoupení z OSN také není dobrý nápad.

"Myslím si, že bychom měli spíše vystupovat proti takovýmto rezolucím. Ano, jsou tam často přijímány věci, které nejsou v souladu s českou politikou," zdůraznila. V tom se shodla se Schillerovou, která souhlasí, že bychom proti přijaté rezoluci měli bojovat. 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.