Odvážné a nečekané, tak hodnotí seriál Extraktoři první diváci. Už teď na Voyo

[chooze:gallery;value:33661]

​​Jejich práce není vidět. Jsou to ale právě Extraktoři, kteří pomáhají českým občanům dostat se domů v případech, kdy se za hranicemi ocitnou v nebezpečí. "S námětem přišel investigativní novinář Jaroslav Kmenta," podotkla kreativní producentka TV Nova Lenka Szánto.

Hlavní vyšetřovatelskou trojici si zahrají Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek a Jan Révai. "Extraktoři pomáhají různým lidem, když se dostanou do nesnází. Pomáhají jim dostat se z ciziny zpátky a vyřešit různé problémy," popsala Gajdošíková. "Ta role mi umožnila vyskočit na chvíli ze škatulky, kde jsem," doplnil Štáfek. 

[chooze:article;value:526814]

​Extraktoři se v seriálu vydávají do Pákistánu zachránit dvě unesené Češky v podání Gabriely Heclové a Michaely Petřekové. "Natáčení bylo náročné, trávili jsme třeba 14 hodin na place. Bylo to vyčerpávající i tím, jaké scény jsme točili. Když byly dost vypjaté, podepsalo se to pak i na našich náladách," popsala Petřeková.

Autoři se při přípravě scénářů inspirovali řadou skutečných českých i světových kauz. Zkušený tvůrčí tým se vydal natáčet na více než měsíc do Turecka, za kameru se postavil osminásobný držitel Českého lva Vladimír Smutný. "Ta krajina, to světlo, které tam bylo, i ti Kurdové... Bylo to nádherné. Upřímně řečeno ty vzpomínky na natáčení jsou hezké," podotkl Smutný. 

[chooze:article;value:526878]

​Na slavnostní premiéře se to samozřejmě hemžilo známými tvářemi, kteří si nový seriál nemohli vynachválit. "Já jsem nadšený. Je to nečekané, odvážné a progresivní. Je to první z projektů, se kterým můžeme jít hrdě na evropský trh," nešetřil chválou herec Vincent Navrátil.

První díl nového špionážního seriálu z dílny Voyo Originál najdete už nyní na Voyo.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.