Balák stále bydlí ve státní vile. Soud odročil jednání o výpovědi kvůli nemoci

K Okresnímu soudu v Rakovníku měl ve středu ráno přijít exředitel Lesní správy Lány vysvětlovat, proč i přes výpověď z nájmu nechce opustit služební dům. Jenže nedorazí. Nedovoluje mu to prý zdravotní stav. "Dle předmětnou věc vyřizujícího soudce bylo zítřejší ústní jednání odročeno, a to zatím na neurčito z důvodu zdravotního stavu žalobce, který doložil lékařskou zprávu, z níž vyplynulo, že není aktuálně schopen osobní účasti na soudním jednání," uvedl soud.

"Mám tumor rakoviny v tlustém střevě a podstoupil jsem první ze dvou plánovaných operací. Před dvěma dny jsem se vrátil domů," vysvětlil Balák.

[chooze:article;value:505063]

Přítel bývalého prezidenta Miloše Zemana a jeho kancléře Vratislava Mynáře Balák napadl žalobou platnost výpovědi z nájmu, kterou po konci ve funkci dostal od nového vedení prezidentské kanceláře. "Soud dosud nerozhodl. Pan Balák je nemocný, nemůže se dostavit. Tak se zatím rozhodně vystěhovat nemusí," sdělil advokát Jan Černý.

Za nájem rozlehlého domu na okraji Lán platí bývalý šéf obory něco přes 6 000 korun měsíčně. Prý počítá s tím, že dům opustí. Kdy to ale bude, není jasné. "Pokud ten nájemce bude svou neúčast u soudu prodlužovat neúměrně dlouho, tak to soud může řešit třeba i přes určeného právního zástupce," vysvětlil Černý.

Balákovo působení v čele Lánské obory je spjato s několika kauzami. Kvůli jedné ho soud dokonce poslal pravomocně do vězení. Udělením milosti ale zasáhl tehdejší prezident Miloš Zeman.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.