Spisovatelku chtěli znásilnit. Napsala o tom se svou matkou knihu

Měla to být obyčejná návštěva klubu s kamarádkami. Vyklubal se z toho zážitek na celý život, po kterém zbyly šrámy na duši. Mladičkou studentku tvůrčího psaní Sabinu Voty brutálně napadli na dámských záchodech. Útočník se ji pokusil znásilnit.

Svěřila se s tím své matce, spisovatelce Simoně Votyové. Později je napadlo se z nepříjemného zážitku vypsat. Světlo světa tak spatřila jejich společná kniha Kdyby. "Já jsem se z toho zážitku potřebovala nějak dostat. A my obě s mámou, když se potřebujeme z něčeho dostat, tak se z toho vypisujeme. Až pak nás napadlo, že na tom námětu toho, co se mi stalo, postavíme knihu," svěřila Sabina.

[chooze:article;value:522905]

​Kniha Kdyby je napsaná velmi netradičně. Čtenáři v ní najdou dva úhly pohledu. Hlavní hrdince se přihodí podobná zkušenost jako Sabině a ona se pak musí rozhodnout, jak se zachová. V každé verzi si hrdinka vybere jiné řešení.

Jedno napsala zkušenější Simona, druhé Sabina. "To potom napadlo mámu, že uděláme dvě verze příběhu. Takové co by, kdyby," popisuje Sabina, v čem je jejich kniha specifická.

[chooze:article;value:521003]

​Spisovatelky se v nejnovějším díle pořadu Čtenáři rozpovídaly i o tom, jak společná práce matky s dcerou na jedné knize probíhala. Dalším hostem tohoto dílu byla i moderátorka Kristina Kloubková, která diváky nechala nahlédnout do své knihovničky a prozradila, jaké knihy ráda čte.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.