VIDEO: Opilec u brněnského nádraží mířil na lidi puškou. Odzbrojili ho strážníci

Strážníci v Brně ve čtvrtek čelili dramatické situaci. Ve čtvrtek brzy ráno museli odzbrojit opilého muže, který v podchodu v Nádražní ulici mířil útočnou puškou na několik lidí okolo sebe a mával s ní okolo.

"Otáčel jí a mířil do okolního prostoru i na své známé. Zásadní bylo předejít střelbě, proto ho strážník pod hrozbou namířené služební zbraně důrazně a hlasitě vyzval, aby pušku odložil," popsal mluvčí brněnské městské police Jakub Ghanem. 

Hned potom strážník muže rychle odvedl stranou, zatímco mu jeho kolega vytrhl zbraň. Vzápětí zjistil, že šlo pouze o věrnou maketu opravdové zbraně. "Přivolaní republikoví policisté vyloučili spáchání trestného činu a strážníkům potvrdili, že se jedná o zbraň kategorie D a zákon zakazuje manipulovat s ní na veřejnosti," upřesnil mluvčí. 

[chooze:article;value:487677]

​Odzbrojený muž pak navíc nadýchal přes dvě a čtvrt promile alkoholu. "Hlídce městské policie zbraň vydal a podezřením z přestupku podle zákona o střelných zbraní a střelivu se budou zabývat úředníci," dodali policisté. 

Strážníci upozorňují, že i přesto, že nakonec nic nehrozilo, je velmi nebezpečné vytahovat i nefunkční repliky zbraní na veřejnosti. Mohou totiž vyvolat paniku, někteří lidé mohou špatně vyhodnotit ohrožení a sami se začít bránit třeba i střelbou.

Opilý muž střílel z airsoftové pušky po lidech. Zasáhl i policii (6/2022): 

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.