V Příbrami se utrhla pouťová atrakce. Při pádu se zranila jedna dívka

[chooze:gallery;value:33419]

​Ve chvíli hrůzy se proměnil pouťový den v Příbrami. Na náměstí Tomáše Garrigua Masaryka se v pátek utrhlo rameno takzvané létající lavice právě ve chvíli, kdy byla v provozu. Informaci přinesl portál Příbram.cz.

Na atrakci v tu chvíli seděly pouze dvě dívky. "Jedna strana se kvůli poruše naklonila na stranu a dvě dívky, které na ní seděly, z ní vypadly," uvedla mluvčí středočeské policie Vlasta Suchánková. Podle informací TV Nova za nehodu mohla zaseklá převodovka.

[chooze:article;value:520537]

Pád lavicové sedačky se neobešel bez zranění. "Měli jsme v péči jednu lehce zraněnou dívku, která měla pohmožděné zápěstí. Převezli jsme ji ještě na dovyšetření do nemocnice, ale jinak je v pořádku," uklidňovala mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková. Druhá dívka odešla z místa havárie ještě před příjezdem záchranářů i policie.

Podobný případ se stal na začátku září na pouti na Písecku. Čtyři děti se tam zranily při pádu z vozíku malé horské dráhy. Neštěstí se stalo, když se dráha zastavila kvůli přerušení přívodu elektrického proudu. 

Chlapce (2,5) zasáhl na kolotoči proud. Atrakci obsluhovalo 14leté dítě, majitel nadýchal (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.