Bidenův pes pokousal v Bílém domě dalšího agenta tajné služby

Konflikt se stal v pondělí večer. "Včera kolem osmé hodiny večerní se policista uniformovaného oddělení tajné služby dostal do kontaktu s domácím mazlíčkem první rodiny a byl pokousán. Policista byl ošetřen zdravotnickým personálem v areálu," uvedl v úterním prohlášení pro CNN mluvčí tajné služby Anthony Guglielmi. Zraněný je podle něj v pořádku.

Commandera dostali Bidenovi jako štěně, když uhynul jejich starý německý ovčák Champ. Od té doby kousl jedenáct lidí v Bílém domě i soukromém sídle prezidentského páru v Delaware.

[chooze:article;value:431918]

​Loni v listopadu musel být jeden z prezidentových strážců hospitalizován se zraněním stehna a ruky. V říjnu pak Commander pokousal bodyguarda, když nad psem první dáma Jill Bidenová "ztratila kontrolu". Policista do hlášení tehdy napsal, že je jen otázkou času, kdy bude další agent napaden nebo kousnut.

To se potvrdilo hned v prosinci, kdy Commander dvakrát kousnul osobního strážce poté, co prezident psa v zahradě Bílého domu pustil z vodítka. Biden si tehdy dělal o zdraví zraněného velké starosti, ten byl však ošetřen v ordinaci v prezidentském sídle a byl schopen dokončit svou směnu, uvedla CBS News.

[chooze:article;value:431507]

​Ze zveřejněných dokumentů vyplývá, že žádné zranění způsobené prezidentským psem nebylo vážné. Bidenovi se ho prý snaží vycvičit a pomoci mu zvládnout život v Bílém domě, kde mohou často vzniknout nepředvídatelné situace.

Zvláštní výcvik prodělal i jejich straší německý ovčák Major, který rovněž kousl několik agentů tajné služby i zahradníka. Nakonec zůstal u přátel prezidentského páru v Delaware.

Bidenovi psi museli opustit Bílý dům dům kvůli podobnému incidentu i v roce 2021:

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.