Příběh Martínka chytl Čechy za srdce. Pomoci se snaží i umělci a celebrity

Martínkovi, kterého v jeho těle uvěznil vzácný AADC syndrom, tak drží palce skoro celé Česko. Na jeho léčbu přispělo už více než 160 tisíc lidí.

​Další informace ke sbírce naleznete zde na stránkách Donio.

Vlnu solidarity rozpoutala na sociálních sítích herečka Nikol Leitgeb, rodným příjmením Štíbrová. Ta Martínkův příběh sdílela na svých účtech na sítích.

"Přátelé, chtěla jsem vám strašně poděkovat a vyseknout obrovskou poklonu za to, co předvádíte ve sbírce pro Martínka. To je něco neuvěřitelného," řekla moderátorka a influencerka Nikol Štíbrová.

A k ní se brzy přidali i další. "Každý rodič si přeje mít zdravé děti. Rodiče Martínka to štěstí nemají a Martínek se velmi trápí," prohlásila herečka Kateřina Brožová. "Musím říct, že jsem neskonale hrdá na Čechy, kteří se umí semknout v době, kdy je to potřeba," míní zpěvačka Heidi Janků.

[chooze:article;value:523601]

​V pondělí ráno bylo na účtu pro Martínka 50 milionů, tedy půlka potřebné částky. Odpoledne už číslo přesahovalo 70 milionů, večer přesáhlo 75 milionů korun. Přispěla i televize Nova.

"Tak prosím vás, jestli dneska ještě nemáte dobrý skutek, tak utíkejte podpořit Martínka na Donio," vyzval hudebník Pokáč. "Rodině Martínka a hlavně Martínkovi bych chtěl vzkázat, ať se nebojí, že tu částku určitě vybereme," ujistil účastník Survivoru Josef Kůrka. Peníze ze sbírky chce rodina použít na genovou terapii, která má Martínka zbavit většiny obtíží.

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.