Násilník v Brně pobodal na ulici školačku. Zadrželi ho kolemjdoucí

V Táborské ulici v Brně došlo k hrůznému činu, když tam v půl třetí odpoledne zaútočil muž na školačku. Podle informací TN.cz byl pod vlivem drog a útočil s nožem v ruce. "Po útoku musela být dívka převezena do nemocnice," uvedli policisté na sociální síti X.

"Informace přišla na tísňovou linku městské policie, kdy se nám ozvali kolemjdoucí s tím, že muž napadl dítě. S ohledem na charakter oznámení na místo okamžitě vyjely nejbližší hlídky městské policie. Souběžně se tam sjeli kolegové z pořádkové jednotky a psovodi. Muž byl v tu chvíli v blízkosti svědků, kteří se ho tam snažili zdržet. Ve chvíli, kdy strážníky uviděl, tak proti nim vykročil. Hlídky se tam sjely souběžně, takže pořádková jednotka i psovodi proti němu okamžitě zakročili. Použili donucovací prostředky a spoutali ho," řekl pro redakci TN.cz mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

[chooze:article;value:522365]

Násilník skončil po zásahu strážníků v rukách policistů. "Nikomu nehrozí žádné nebezpečí," uklidnili policisté na sociální síti X. Policejní mluvčí Petr Vala dodal, že policisté nyní nebudou k případu sdělovat další informace.

Na místo vyráželo také několik jednotek záchranářů, v jejich péči dívka skončila. "Na místo jsme vyslali tři posádky, lékařský tým a inspektora provozu. V péči jsme měli poraněnou školačku. Zkontrolovali jsme její zdravotní stav, ošetřili jsme ji a k další péči jsme ji převezli do dětské nemocnice v Brně," doplnila mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Pobodal cestujícího a vyhodil ho z vagonu. Muž dostal za útok v metru 11 let (08/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.