Děsivý případ mrtvých miminek v Polsku. Lidé věděli, že vztahy v rodině nejsou v pořádku

Policie našla zakopaná tělíčka tří novorozenců ve sklepě jednoho z rodinných domů v polské obci Czerniki v Pomořanském vojvodství na severu Polska. Otcem dětí má být 54letý Piotr G., který děti zplodil se svými dvěma dcerami. Matkou dvou má být 20letá Paulina.

Právě ta měla být pod přísnou kontrolou svého otce, píše portál Polsat News. Podle tamních obyvatel se dvojice ani netajila tím, že tvoří pár. "Viděla to celá vesnice. Jaký normální otec chodí ruku v ruce se svou dcerou v lese?" uvedl jeden ze sousedů. "Paulina byla do svého otce, kterému říkala Piotr, úplně zamilovaná. Vodila se s ním za ruku po vesnici. Netajili se tím, že tvoří pár. Všichni to věděli," přidal se další.

[chooze:article;value:522652]

Paulina pracovala v cukrárně a podle vedoucí to byla svědomitá zaměstnankyně. Do práce ji však vždy přivedl otec, který dívku i vyzvedával. "Mimo práci neměla žádné přátele," řekla dívčina nadřízená.

O rodinu se dokonce v minulosti zajímala sociálka. S Piotrem bylo vedeno řízení ve věci týrání, o mnoho let dříve se řešil zase incest. Všem bylo navíc jasné, že otec žije z dávek na své děti.

"Prakticky žil z dětí. Podívali jsme se na tuto rodinu. Ale nespíme s nimi v posteli," uvedl starosta Staré Kiszewy Marian Pick. Právě pod tuto obec spadá sociální pracoviště, které se rodinou zabývalo.

Podle starosty na nastalou situaci upozornila učitelka z učiliště. Ta si totiž všimla, že Paulina už nemá bříško. "Obdrželi jsme informace, že Paulina je těhotná a najednou už nebyla. Pod záminkou rozhovoru s postiženým bratrem byla u nich sociální pracovnice, která získala nějaké poznatky," doplnil Pick.

[chooze:article;value:452273]

Právě sociálka následně kontaktovala státní zastupitelství. To tehdy ještě nemělo žádné informace o vztahu otce s dcerou. Oznámení bylo jen o tom, že žena byla zřejmě těhotná a mohla porodit. Dítě však nikdo neviděl.

Necelé dva týdny poté policisté ve sklepě domu vykopali tělíčka miminek. U jednoho pitva prokázala, že se narodilo jen před pár týdny, píše portál Wiadomosci.

Policie zadržela Piotra G. i s dcerou Paulinou. Muž byl v neděli obviněn z vraždy tří novorozenců a dvou případů incestu. Obviněná je i Paulina z dvojnásobné vraždy a rovněž z incestu. Toho se na rozdíl od své mladší sestry měla dopustit dobrovolně. V případě odsouzení jim hrozí i doživotí.

V kontejneru na posyp na jihu Čech našli mrtvé miminko. Více se dozvíte v následující reportáži (7/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.