Objížďky, uzavírky a kolony. Řidiči se budou muset obrnit trpělivostí

Řada oprav čeká řidiče zejména v Praze, kde bude od 26. září do 1. října uzavřen most Barikádníků, který projde výměnou dilatací. "V dopravní špičce počítejte se zdržením 10 až 30 minut," varovala na sociální síti X Praha 8. Ještě delší omezení se očekává v ulici Strakonická. Ve čtvrti Velká Chuchle od 18. září do 31. března staví protihlukové stěny.

I nadále pokračuje oprava Barrandovského mostu, která by měla skončit až na konci roku 2025. Na konci srpna skončila druhá etapa prací. Další pokračování je naplánováno na rok 2024.

Dlouhé opravy se ale očekávají i v dalších částech Česka. V Chomutově je od 18. září do 17. prosince uzavřena část ulice Beethovenova nedaleko chomutovské nemocnice. Na vině je oprava kanalizace a vodovodu. Jeden jízdní pruh je uzavřen na úseku mezi obcemi Žďárek a Paceřice, kde od pondělí do 30. listopadu potrvá velkoplošná oprava silnice.

[chooze:article;value:522810]

Do 8. října bude uzavřena také část silnice I/57 u obce Jablůnka ve směru na Valašské Meziříčí, kde je momentálně zaveden pouze jednosměrný provoz. Kyvadlově v jednom jízdním pruhu se bude do 6. listopadu jezdit na silnici I/22 na Klatovsku, kde je část vozovky uzavřena.

Dopravní komplikace čekají také na ty, kteří cestují hromadnou dopravou. V Praze se od pondělí nesvezete tramvají na standardní trase mezi zastávkami Flora a Náměstí Míru, kde se opravuje tramvajová trať. Znovu zprovozněna bude trasa až 29. září. "Po ukončení tohoto dopravního opatření bude navazovat další etapa prací v oblasti Flory, s předpokladem ukončení 6. října 2023," doplnila Pražská integrovaná doprava (PID).

[chooze:article;value:522227]

V říjnu už by ale měla být znovu otevřena zastávka metra Jiřího z Poděbrad, která byla pro cestující uzavřena od začátku roku. Neprůchozí je i nadále východ ze stanice metra Florenc z linky C k autobusovému nádraží.

Na železnici trvá výluka mezi Hlinskem v Čechách a Žďárcem u Skutče, která bude po rozsáhlých opravách trati ukončena 3. října. O den později by měl být obnoven provoz na trati mezi zastávkami Opava východ a Kravaře ve Slezsku.

Druhá etapa oprav Barrandovského mostu se blíží do finále. Čeká ho zatěžkávací zkouška (8/2023):

Celý text naleznete na serveru (http://cocoparis.blog.cz/) zde.